Carnaval staat voor de deur en dat betekent optochten! In dit artikel vindt je een overzicht van de optochten die in Helmond worden georganiseerd.

Grote optocht van Helmond

De grote optocht van Helmond vindt plaats op zondag 10 februari en begint om 13.30 uur vanaf de President Rooseveltlaan richting de Prins Hendriklaan, Steenweg, Kanaaldijk NW, Havenweg, Watermolenwal, Marktstraat, Ameidewal, Ameideplein en Noord-Koninginnewal. 

Na een kleurrijke optocht komen alle deelnemers en toeschouwers samen op het overdekte plein voor Hoftempel West-Ende, waar om 18.15 uur de prijsuitreiking zal plaatsvinden. 

Mierlo-Hout

Op zaterdag 10 februari vindt de optocht van Mierlo-Hout plaats, deze start om 13.00 uur vanaf het terrein Deelen's Stoffen naar Houtse Parallelweg, Hoofdstraat en waar ter hoogte van de Windmolenstraat de ontbinding zal plaatsvinden.

Na afloop van de optocht worden de prijswinnaars rond 16.30 uur bekendgemaakt in het Hoftempel de Geseldonk.

Stiphout

Op zaterdag 10 februari vindt de optocht van Stiphout plaats, deze start om 14.00 uur vanaf de Van Heijnsbergenstraat, Wevestraat, Meester Strikstraat, Dorpsstraat, Elsdonk en terug naar de Wevestraat.

De prijsuitreiking voor de jeugd vindt om 17.00 uur plaats en voor volwassenen tussen 20.00 en 20.30 uur.

Brouwhuis

Op maandag 12 februari vindt de optocht van Brouwhuis plaats, deze start om 13.30 uur door Brouwhuis. Na afloop van de optocht vindt er in De Loop een bal plaats met om 18.00 uur de prijsuitreiking.


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Helmond via Facebook!
Wil je rechtstreeks het laatste nieuws, activiteiten en P2000-meldingen door hulpdiensten uit Helmond ontvangen? Klik hier om ons te volgen op Facebook! Ook kun je ons volgen via Twitter en Instagram.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Meer artikelen uit entertainment


Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360