❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


"Koning Willem-Alexander in 2022 tijdens Koningsdag in Almere"Geplaatst door Max Joling
Laatste update op donderdag 07 februari 2019 om 22:46 uur


Als het aan de partijen D66 en ChristenUnie ligt, viert Koning Willem-Alexander in 2022 zijn verjaardag in Almere. De partijen willen dan ook dat de gemeente de Koning daarvoor officieel uitnodigt.

"Sowieso is Koningsdag natuurlijk een heel leuk evenement. En wat een mooie start zou dat zijn voor de Floriade!", vertelt D66-fractievoorzitter Martine van Bemmel.

Ook ChristenUnie-fractievoorzitter Hans van Dijk reageert enthousiast: "Het lijkt me fantastisch als de Koning op deze feestelijke dag met de trein aankomt in Almere Centrum. Hij komt dan aan op het volledig vernieuwde en duurzame treinstation. Vervolgens loopt hij over de groene loper naar het festivalterrein van de Floriade. Op het Stadhuisplein presenteren de andere gemeenten van Flevoland zich."

De politieke partijen kondigden donderdag tijdens de gemeenteraad aan dat zij graag willen dat Almere de Koning officieel uitnodigt om zijn verjaardag in Almere te vieren aan de vooravond van de Floriade.  

"Logisch moment"

In 2006 vierde prinses Beatrix, destijds nog Koningin Beatrix, Koninginnedag in Flevoland. Zij deed toen Almere en Zeewolde aan.

Van Dijk: "Het Koningshuis probeert de viering van Koningsdag zoveel mogelijk te verdelen door het hele land. In 2022 is dus ook best een logisch moment om het weer in Almere te vieren." Van Bemmel vult aan: "De Koning doet de officiële opening van de Floriade een dag na Koningsdag. Misschien is het zelfs te combineren."

Volg ons op Facebook!


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊