Alliantie inspecteert woningen in Almere met behulp van drones
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


Alliantie inspecteert woningen in Almere met behulp van dronesGeplaatst door Max Joling
Laatste update op zondag 10 februari 2019 om 12:46 uur


Woningcorporatie De Alliantie is een project gestart om woningen in Almere te inspecteren met behulp van drones. Het inzetten van drones binnen corporatiewereld is een primeur in Nederland.

Het testen van drones voor woninginspecties is een initiatief van het innovatieplatform "De Corporatiewoning van de Toekomst" dat in 2018 is opgericht en bestaat uit een negental corporaties.

"Bij het project zijn drones ingezet om woninginspecties uit te voeren om de status van dak, metselwerk en kozijnen te meten. Door drones te gebruiken voor dit soort inspecties willen woningcorporaties de kwaliteit en betaalbaarheid van het onderhoud verbeteren", vertelt een woordvoerder van De Alliantie.

Eerste drie vluchten

De eerste drone-vluchten zijn eind januari al gemakt in Almere: tijdens de eerste vlucht werd er een kaart getekend van het betreffende gebouw. Tijdens de tweede vlucht werd er een 3D-model gescand van het gebouw en tijdens de derde vlucht werden er via een cirkelend vliegpatroon foto's van de gevel gemaakt.

De werkzaamheden tijdens de vluchten werden vrijwel geheel uitgevoerd door de drones. Assistentie door de bestuurders van de drones was alleen nodig tijdens het opstijgen en landen.

Volg ons op Facebook!


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊