Petitie gestart voor verlagen afvalstoffenheffing eenpersoonshuishoudens
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


Petitie gestart voor verlagen afvalstoffenheffing eenpersoonshuishoudensGeplaatst door Max Joling
Laatste update op zondag 10 februari 2019 om 14:05 uur


Oud-wethouder Tjeerd Herrema is een petitie gestart om de afvalstoffenheffing voor eenpersoonshuishoudens in Almere te verlagen. De petitie is inmiddels al meer dan 500 keer ondertekend.

De afvalstoffenheffing in Almere bedraagt voor zowel eenpersoonshuishoudens als meerpersoonshuishoudens 352,08 euro, terwijl vele andere gemeenten in Nederland voor eenpersoonshuishoudens een veel lager tarief hanteren.

Groeiende groep eenpersoonshuishoudens

Herrema, zelf een eenpersoonshuishouden met hond, is de petitie gestart omdat hij wil opkomen voor de flink groeiende groep eenpersoonshuishoudens in de gezinsstad Almere: als wethouder wonen heeft hij vooral ingezet op meer betaalbare woningen voor starters en kleine huishoudens, maar een apart lager tarief afvalstoffenheffing lag lastiger.

"De tarieven zijn taaier dan in andere gemeenten omdat de raad afgelopen jaren vooral bezig was met wel of niet diftar (gedifferentieerde tarieven naar hoeveelheid afval, red.)", vertelt Herrema.

Ook in de begroting was er volgens Herrema weinig financiële ruimte omdat de crisis net achter de rug was. "Nu er meer geld is, is het hoog tijd dat er een eind komt aan het verkapt lager houden van het meerpersoonstarief. In wezen subsidiëren alleenstaanden nu al jaren indirect een lager tarief voor anderen", aldus Herrema.

Volg ons op Facebook!


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊