❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergrotenFoto: Staatssecretaris Blokhuis met een leerling van het Buitenhout College


Staatssecretaris Blokhuis geeft een gastles op het Buitenhout College
Laatste update: dinsdag 12 maart 2019 - 12:53 uurStaatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is op donderdag 7 maart in gesprek gegaan met de leerlingen uit klas 4EB8 van het Buitenhout College. In deze klas zit Mookie Saluna (15 jaar) die benoemd is tot kinderstaatssecretaris. Mookie ondersteund staatssecretaris Blokhuis tijdens officiële bijeenkomsten en praat mee om het beleid beter en kindvriendelijker te maken.

De leerlingen kregen een gastles van staatssecretaris Blokhuis over de Tweede Wereldoorlog en het herdenken hiervan en over gezond leven en wat daar bij komt kijken. De leerlingen hadden presentaties voorbereid waarin zij hun ideeën verwerkt hadden. Na de presentaties stelde staatssecretaris Blokhuis vragen over hun ideeën.

Tweede Wereldoorlog

Staatssecretaris Blokhuis heeft verteld over de Tweede Wereldoorlog vroeg aan de leerlingen wat zij hier vanaf weten: Mookie gaf samen met zijn klasgenoten een presentatie over hun ideeën om de gebeurtenissen tijdens de tweede wereldoorlog onder de aandacht van jongeren te houden. Eén van die ideeën was dat jongeren met school naar het Anne Frank Huis en verschillende musea gaan.

Gezonde leefstijl

Staatssecretaris Blokhuis vertelde dat overgewicht een steeds groter probleem onder jongeren wordt en dat jongeren bewuster gemaakt moeten worden voor de gevaren van overgewicht en te weinig beweging. De leerlingen gaven ook over dit onderwerp een korte presentatie en vertelden dat het belangrijk is om gezond te eten en voldoende te bewegen, maar het wel eens lastig vinden om de juiste keuze qua voeding te maken.

Eén van hun ideeën was om kinderen al op jonge leeftijd te leren om gezond eten en genoeg te bewegen.

Vervolg op de gastles

De leerlingen gaan een beleidsbrief opstellen waar hun ideeën in beschreven staan en sturen dit naar het kabinet. Ook zijn zij uitgenodigd om een dag naar Den Haag toe te komen.

Volg ons op Facebook!


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊