"Gemeente gunt Almere Buiten geen feest met Koningsdag"
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


"Gemeente gunt Almere Buiten geen feest met Koningsdag"
Laatste update: dinsdag 12 maart 2019 - 17:36 uurDe gemeente Almere gunt Almere Buiten geen feest met Koningsdag, tot die conclusie komen een aantal initiatiefnemers die plannen hadden om een groot muziekfeest te organiseren in het centrum van Almere Buiten.

Begin deze maand werd er een vergunning aangevraagd waarbij er vorige week door de gemeente werd gemeld dat de aanvraag te laat zou zijn ingediend en daarom niet werd verleend. Opvallend daaraan is dat bij een ander evenement in het centrum van Almere Buiten eerder dit jaar, de vergunning al binnen 10 dagen werd verleend. 

Misgunning

"Mogelijk werd die vergunning toen lekker snel verleend omdat de gemeente zelf belang had bij die schaatsbaan. Dan is zo een vergunning er wel lekker snel doorheen te drukken. Met die schaatsbaan waren we overigens wel blij", vertelt Yolanda van Leeuwen (organisator van het evenement wat dus niet doorgaat).

Volgens Van Leeuwen is de gemeente al jarenlang bezig met 'ondernemertje pesten' en zijn ondernemers met Koningsdag genoodzaakt om festiviteiten binnen te vieren: "Het liefst met de deur dicht. We mogen niks, de gemeente verschuilt zich achter regeltjes waar niemand buiten het stadhuis dan van af weet", aldus Van Leeuwen.

Alles valt volgens Van Leeuwen te wijten aan misgunning door de gemeente: "Daarom ligt het Baltimoreplein en eigenlijk het gehele centrum van Almere Buiten er beroerd bij. Is niks, was niks en wordt niks. We worden tegengewerkt."

Op tijd ingediend

Volgens Van Leeuwen is de vergunning op tijd ingediend en zou de behandeling 6 tot 8 weken duren.

"De gemeente zei dat we nog op tijd waren met de vergunning waarna we de vergunning indiende en vervolgens werd afgewezen. Voor een evenement op Koningsdag zou men 16 weken rekenen kregen wij te horen", aldus Van Leeuwen. 

De gemeente was nog niet in staat te reageren.

Volg ons op Facebook!


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊