Brand Odeonstraat: 11 woningen onherstelbaar beschadigd, vragen over brandveiligheid
Klik om te vergroten


Brand Odeonstraat: 11 woningen onherstelbaar beschadigd, vragen over brandveiligheidGeplaatst door Max Joling
Laatste update op woensdag 03 april 2019 om 14:36 uur


Bij de brand aan de Odeonstraat afgelopen zondagnacht, zijn in totaal 11 studentenwoningen onherstelbaar beschadigd geraakt. Aan studenten werd de gelegenheid geboden om spullen uit hun woningen te halen. Omdat de deuren zijn geforceerd, is het terrein afgesloten met hekken en worden er extra surveillances door de politie uitgevoerd.

Volgens vastgoedbeheerder Van Der Linden zou de brand zijn ontstaan op gallerij aan de buitenzijde en zou van een technisch mankement geen sprake zijn - wat door sommige studenten wordt tegengesproken gezien er al verschillende keren monteurs zouden zijn langsgeweest omdat onder meer de elektrasystemen verouderd waren en brandgevaarlijk zouden zijn. Ook zouden elektrakabels zijn doorgebrand en waren woningen niet voorzien van rookmelders.

Tekst gaat hieronder verder (info)

Sommige studenten die de woningen huurde, hebben tijdens hun ontsnapping geen gebruik kunnen maken van vluchtroutes en hebben om die reden de woning op eigen initiatief via het raam moeten verlaten of aan de rand van hun woning moeten hangen.

Schriftelijke vragen

De ChristenUnie heeft woensdag schriftelijke vragen gesteld over de kwestie. Zo wil de partij meer informatie over de brandveiligheid van de woningen, wanneer en hoe de controle van de brandveiligheid plaatsvindt en de verhalen over het missen van rookmelders.

Omdat getroffen studenten nu voor minimaal vier weken geen woning hebben en er een groep is die voor langer geen onderdak heeft, wil de ChristenUnie weten of het college bereid is om de verhuurder aan te spreken op het feit dat zij voor alternatief onderdak moeten zorgen - hetgeen wat zij zeggen niet te kunnen realiseren voor hun huurders.

Volg ons op Facebook!


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊