Tijdens de Kerstvakantie is er weer veel te ontdekken voor families en kasteelliefhebbers bij Museum Helmond. Kasteel Helmond, de grootste waterburcht van het land, wordt van zaterdag 19 december tot en met zondag 3 januari omgetoverd tot Winterkasteel Helmond.

Het kasteel is sfeervol aangekleed, met gezellige lichtjes, winterse muziek en zit barstensvol mooie verhalen. Doe een wens, schrijf ‘m op en hang deze in de prachtig versierde wensboom. En wat je zeker niet mag missen is het bezoek aan de Winterkoning!

Wat kun je doen in het Winterkasteel?

  • Luister naar Verhalenverteller Gast Fantast of Aaltje Verhaaltje! Zij vertellen je de prachtigste kerst- en fantasieverhalen in een warm ingerichte kasteelkamer vol met wonderlijke spullen.
  • Ontmoet de kasteelgidsen, want elke dag zijn zij aanwezig om spannende verhalen over dit eeuwenoude kasteel te vertellen, de mooiste plekken te laten zien en jou te laten ontdekken welke oude voorwerpen er in de kist zitten. Want weet jij wat ‘een snotneusje’ is?
  • Ga op bezoek bij de Winterkoning in de grote ridderzaal. Dit jaar krijgen we hoog bezoek van de Winterkoning. Een statige man met blauwe mantel uit een koud land hier ver vandaan. In het kasteel is iets vreemds aan de hand. De kasteelverhalen en herinneringen dreigen verloren te gaan! Daar kan de Winterkoning gelukkig een stokje voor steken. Op een magische wijze bevriest hij de mooiste verhalen, gedachten en herinneringen. Hoe hij dat doet? Kom op bezoek, luister naar de mooiste kasteelverhalen en misschien kan hij er ook voor zorgen dat jouw verhalen en herinneringen nooit meer worden vergeten.
  • Nog veel meer bewoners, kom je tegen als je het Winterkasteel bezoekt! Wat dacht je van de Marskramer, Hendrick de timmerman uit 1549, de lakei die je leert buigen en goede manieren aanleert, kasteelheer Jan van Berlaer of ga muziek maken met Mimi de Minstreel. Elke dag zijn er zeker twee bewoners aanwezig.
  • Fotoshoot bij de Arrenslee, spelen en speuren: bij de arrenslee op het binnenplein van het Winterkasteel is jouw kans voor een unieke selfie. Ook kun je elke dag spelen en speuren bij en in het kasteel. Maak een speurtocht door de kelder en speel met de middeleeuwse spellen.
  • Brand op zolder! Loop mee met de tour op de eeuwenoude zolder van het Winterkasteel. Weet jij wie de brand op zolder heeft veroorzaakt? De zoldertour hoef je niet te reserveren, aanmelden kan op de dag zelf. Daarnaast kun je alvast in de sfeer komen door met je familie het XXL bordspel te spelen in de ronde torenruimte. ‘Wie wint, die verliest’ dus kijk uit!
  • Kasteelcafé Smakelijke winterse gerechten en warme dranken serveren we tijdens de gehele periode van het Winterkasteel. Dit bieden we alleen aan als het café weer open is (op dit moment gesloten vanwege de maatregelen rondom Covid-19).

Koop je kaartje

Een kaartje voor Winterkasteel Helmond koop je (verplicht) online via tickets.museumhelmond.nl. Een kaartje aan de balie kopen is tijdelijk niet mogelijk, dit in verband met de maatregelen rondom Covid-19.

Winterkasteel Helmond is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 – 17.00 uur. Op maandagen, vrijdag 25 december(1e Kerstdag) en vrijdag 1 januari is het Winterkasteel gesloten. Meer informatie vind je op www.museumhelmond.nl.


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Helmond via Facebook!
Wil je rechtstreeks het laatste nieuws, activiteiten en P2000-meldingen door hulpdiensten uit Helmond ontvangen? Klik hier om ons te volgen op Facebook! Ook kun je ons volgen via Twitter en Instagram.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit entertainment

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360