Het weer in Helmond

 • Vandaag

  Vr 30 september 2022
  17 °C
 • Morgen

  Za 01 oktober 2022
  16 °C
 • Overmorgen

  Zo 02 oktober 2022
  16 °C

Meer weer? Klik hier

Vrijdag 30 september 2022
4.4 °c
2

Word jij onze 3,232e volger?

instagram

linkedin

Explosie bij winkel in Helmond, politie zoekt getuigen

112

Foto via images0.persgroep.net


In de nacht van zondag op maandag heeft er een explosie plaatsgevonden bij een winkel aan de Ameidestraat in Helmond. De politie zoekt getuigen.

Volgens de politie vond de explosie plaats rond 03.30 uur en veroorzaakte veel schade. "Gelukkig vielen er geen gewonden, maar het had ook heel anders kunnen aflopen. Onze recherche houdt rekening met een misdrijf en onderzoekt de toedracht van deze explosie", aldus de politie.

Explosie

De politie ontving een melding over een explosie bij een winkelpand aan de Ameidestraat in Helmond. Bij aankomst van de politie was sprake van een brand in de winkel. De brandweer kreeg de brand met bluswerk onder controle. Een explosievendeskundige van de politie stelde na uitgebreid onderzoek vast dat er geen explosiegevaar meer was bij de winkel.

Evacuatie

De bewoners van een bovengelegen appartementencomplex zijn tijdelijk geëvacueerd door de brandweer. Deskundigen deden onderzoek naar de aard en omvang van eventuele schade aan de constructie van het appartementencomplex: zij beoordeelden dat als voldoende stabiel, daardoor kon het grootste deel van de bewoners al vrij snel terugkeren naar hun woningen. Dat geldt niet voor de bewoners van woning boven het getroffen pand: hun woning is aangetast door onder meer rookschade. Daarom zijn zij door de gemeente Helmond ergens anders ondergebracht.

Onderzoek

De recherche houdt in het onderzoek rekening met allerlei scenario´s waaronder de scenario’s van een plofkraak of een gerichte, opzettelijke actie: "Er lijkt namelijk sprake te zijn van braakschade."

Rechercheurs doen tactisch en technisch onderzoek op de locatie naar aanwijzingen en/of sporen die meer info kunnen opleveren over de toedracht van de explosie. Ook met behulp van buurtonderzoek proberen we meer duidelijkheid te krijgen.

De recherche komt graag in contact met mensen die informatie hebben over de ontploffing. Zij worden opgeroepen om contact op te nemen met de politie via 0900-8844. 

Mis nooit meer nieuws uit Helmond!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit Helmond? Volg ons op Facebook, zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, winacties en meer!Meer artikelen in 112


Uitgelicht door de redactie

Het weer in Helmond

 • Vandaag

  Vr 30 september 2022
  17 °C
 • Morgen

  Za 01 oktober 2022
  16 °C
 • Overmorgen

  Zo 02 oktober 2022
  16 °C

Meer weer? Klik hier

Word jij onze 3,232e volger?

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only
Tips! Stuur in!