Burgemeester Blanksma van Helmond heeft donderdag een woning aan de Evertsenstraat laten sluiten, nadat er door de politie harddrugs werd aangetroffen. Ook werd vanuit de woning drugs verstrekt.

De sluiting maakt een einde aan de verboden situatie: de woning staat in een woonwijk en daarmee kan er sprake zijn van aantasting van de leefomgeving en het veiligheidsgevoel van de buurtbewoners.

De politie trof in het pand harddrugs aan

De politie stelde op 13 september 2023 een onderzoek in bij de woning aan de Evertsenstraat. Zij trof 3,8 gram cocaïne; 1,4 gram MDMA; 20,7 gram (meth)amfetamine en 1,4 gram 4-chloormethcathinon aan.

Ook werden in de woning een vuurwapen en scherpe patronen aangetroffen. Daarnaast zijn er indicaties van het structureel verstrekken van drugs aan anderen in de woning en was er een aanloop van drugsgebruikers naar de woning.

Sluiting

De politie rapporteerde haar bevindingen aan de burgemeester van Helmond. Op basis van de feiten en omstandigheden besloot de burgemeester tot sluiting van het pand met daarbij behorende erven voor vier maanden. Er zijn geen bijzondere omstandigheden om af te zien van tijdelijke sluiting.

Een door de bewoner aangevraagde voorlopige voorziening om de tijdelijke sluiting te voorkomen is op 19 december 2023 door de voorzieningenrechter in ’s-Hertogenbosch afgewezen.


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Helmond via Facebook!
Wil je rechtstreeks het laatste nieuws, activiteiten en P2000-meldingen door hulpdiensten uit Helmond ontvangen? Klik hier om ons te volgen op Facebook! Ook kun je ons volgen via Twitter en Instagram.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360