Woningbouw in Helmond zit in de lift: vorig jaar ruim 500 woningen gerealiseerd
Klik om te vergroten


Woningbouw in Helmond zit in de lift: vorig jaar ruim 500 woningen gerealiseerdGeplaatst door Max Joling
Laatste update op donderdag 31 januari 2019 om 09:39 uur


Er zijn vorig jaar ruim 500 woningen gerealiseerd in Helmond. Dat meldt de gemeente donderdagochtend.

Volgens de gemeente zijn er naast nieuwe woningen ook leegstaande kantoorpanden omgebouwd tot appartement.

Wethouder Van den Waardenburg zegt tevreden te zijn met het aantal, maar heeft het streven om het aantal van 500 woningen dit jaar te overtreffen.

40.000e woning

In maart vorig jaar werd de 40.000e woning opgeleverd, waarna er nog enkele honderden woningen bijkwamen. "En de vraag naar woonruimte blijft toenemen. Met een gemêleerd woningaanbod speelt Helmond hierop in", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Zoek je een woning, dan kun je in Helmond kiezen uit appartementen in het centrum voor starters en senioren, eengezinswoningen met een heerlijke tuin voor jonge gezinnen en verschillende sociale huurwoningen.

Duurzaam

De afgelopen jaren steeg het aantal nieuwe woningen gestaag; van 169 in 2016 en 243 in 2017 naar 504 het afgelopen jaar - in de hele regio blijft de vraag toenemen.

"Daarbij zetten we niet alleen in op nieuwbouw," vertelt wethouder Van den Waardenburg. "We renoveren en transformeren ook bestaande gebouwen. Zo hebben we in 2018 het GGZ kantoor aan de Kasteel-Traverse omgebouwd naar appartementen. In 2019 zijn de appartementen in het UWV-kantoor klaar."

Volg ons op Facebook!


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊