Tip — deze week 8 nieuwe vacatures in Helmond!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in ? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

Esther Sloots verhuisde door een tip van een vriendin naar Helmond en mag zich nu de 95.000e inwoner van Helmond noemen.

Woensdag 25 juli verwelkomde Burgemeester Elly Blanksma-van den Heuvel haar met een stukje taart en deelde vervolgens 95 zonnebloemen uit in de buurt als symbool voor de Helmondse groei. 

Brandevoort

Esther werd geboren in het ziekenhuis van Helmond en groeide op in Aarle-Rixtel. De afgelopen 6 jaar woonde zij met haar vriend in Eindhoven, waar zij werkt bij een huisartsenpraktijk.

Samen met haar vriend keken zij eerst in de omgeving naar een koopwoning, maar een vriendin tipte hen om toch vooral ook eens in Brandevoort te kijken: de bouwstijl, prachtige gevels en groene omgeving trok beiden over de streep en na de eerste bezichtiging was het meteen raak. 

Feestelijke moment

Burgemeester Elly Blanksma-van den Heuvel maakte van de mijlpaal een feestelijk moment door samen taart te eten en de eerste van 95 zonnebloemen uit te reiken aan Esther.

De overige zonnebloemen werden op de ontmoetingsplek OpJePlaets verdeeld aan andere wijkbewoners en passanten. 

Helmond groeistad

De zonnebloemen staan symbool voor Helmond als groeistad. De bevolkingsgroei van Helmond is toe te schrijven aan een positief migratiesaldo; er vestigen zich meer mensen van buiten in Helmond dan er vertrekken. En dat zullen de komende jaren nog veel meer mensen doen.

Volgens de prognoses zal Helmond 115.000 inwoners in 2040 hebben. Als belangrijke economische speler binnen de Brainportregio kiest Helmond bewust voor een kwalitatieve groei. Een groei waar al onze inwoners van mee kunnen profiteren.

De sprong die Helmond gaat maken om haar ambities richting 2040 te verwezenlijken, is niet alleen een stedelijke bouwopgave. Maar juist ook een kans om maatschappelijke doelen, zoals kansengelijkheid en de gezondheid van de inwoners te verbeteren. En ook de verduurzaming en leefbaarheid van de buurten en wijken te verhogen. 


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Helmond via Facebook!
Wil je rechtstreeks het laatste nieuws, activiteiten en P2000-meldingen door hulpdiensten uit Helmond ontvangen? Klik hier om ons te volgen op Facebook! Ook kun je ons volgen via Twitter en Instagram.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 432