Lerares Daisy Mertens uit Helmond genomineerd als beste docent ter wereld
Klik om te vergroten


Lerares Daisy Mertens uit Helmond genomineerd als beste docent ter wereldGeplaatst door Max Joling
Laatste update op donderdag 21 februari 2019 om 07:54 uur


Lerares Daisy Mertens van basisschool De Vuurvogel in Helmond is doorgedrongen tot de finale van de verkiezing tot beste docent ter wereld. Dat heeft de Varkey Foundation, de (organisator van de Global Teacher Prize) bekendgemaakt.

De lerares uit Helmond en negen andere finalisten zijn gekozen uit meer dan 10.000 inzendingen uit 179 landen. Mertens won in 2016 de prijs voor beste basisschooldocent in Nederland.

De juryleden zijn onder de indruk van de school waar Mertens op werkt: "Op de school zitten 440 kinderen met dertig verschillende nationaliteiten. Daarnaast geeft ze tegelijkertijd les aan kinderen met een leerachterstand en hoogbegaafde kinderen."

Volgens de organisatie heeft Mertens speciaal voor deze school in een arme wijk van Helmond gekozen. "Ze stimuleert kinderen om zelf te plannen wat ze gaan leren. Zo halen de leerlingen meer uit zichzelf."

Winnaar moet bijdrage leveren aan beroep

De uiteindelijk winnaar is volgens de organisator niet alleen een "uitzonderlijk goede docent", maar ook iemand die een bijzondere bijdrage levert aan het beroep en de belangrijke rol van leraren in de samenleving benadrukt.

De winnaar krijgt een bedrag van 1 miljoen dollar (circa 880.000 euro) en wordt 24 maart bekendgemaakt in Dubai. Als Mertens wint, wil ze het geld gebruiken om haar stichting High5 een impuls te geven.

De prijs wordt dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. 

Volg ons op Facebook!


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊