Lerares Daisy Mertens van basisschool De Vuurvogel in Helmond is doorgedrongen tot de finale van de verkiezing tot beste docent ter wereld. Dat heeft de Varkey Foundation, de (organisator van de Global Teacher Prize) bekendgemaakt.

De lerares uit Helmond en negen andere finalisten zijn gekozen uit meer dan 10.000 inzendingen uit 179 landen. Mertens won in 2016 de prijs voor beste basisschooldocent in Nederland.

De juryleden zijn onder de indruk van de school waar Mertens op werkt: "Op de school zitten 440 kinderen met dertig verschillende nationaliteiten. Daarnaast geeft ze tegelijkertijd les aan kinderen met een leerachterstand en hoogbegaafde kinderen."

Volgens de organisatie heeft Mertens speciaal voor deze school in een arme wijk van Helmond gekozen. "Ze stimuleert kinderen om zelf te plannen wat ze gaan leren. Zo halen de leerlingen meer uit zichzelf."

Winnaar moet bijdrage leveren aan beroep

De uiteindelijk winnaar is volgens de organisator niet alleen een "uitzonderlijk goede docent", maar ook iemand die een bijzondere bijdrage levert aan het beroep en de belangrijke rol van leraren in de samenleving benadrukt.

De winnaar krijgt een bedrag van 1 miljoen dollar (circa 880.000 euro) en wordt 24 maart bekendgemaakt in Dubai. Als Mertens wint, wil ze het geld gebruiken om haar stichting High5 een impuls te geven.

De prijs wordt dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. 


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Helmond via Facebook!
Wil je rechtstreeks het laatste nieuws, activiteiten en P2000-meldingen door hulpdiensten uit Helmond ontvangen? Klik hier om ons te volgen op Facebook! Ook kun je ons volgen via Twitter en Instagram.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360