De heer Rob Aarts uit Helmond ontving woensdagavond een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Elly Blanksma. Dit gebeurde tijdens de Algemene Ledenvergadering van Korfbalclub DSC te Eindhoven.

De burgemeester liet via een livestream weten dat het Zijne Koninklijke Hoogheid heeft behaagd de heer Aarts te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij nam na 8 jaar afscheid als voorzitter van DSC.

Later op de avond kreeg de heer Aarts de versierselen opgespeld door zijn echtgenote vanwege de Coronaregels in aanwezigheid, op gepaste afstand, van burgemeester Blanksma.

Allerlei functies

De heer Aarts heeft ruim 30 jaar allerlei functies bij de Eindhovense Korfbalvereniging DSC (voorheen KV DETO) bekleed. In 1989 werd hij lid van de korfbalvereniging en werd hij direct trainer/coach. Later werd hij trainer/coach van breedte-korfbalteams en in 1997 bestuurslid technische zaken (1997-2012). In 2012 volgde de logische stap tot voorzitter van de Korfbalvereniging DSC met 450 leden.

Hij initieerde in 2014 het informele overleg tussen de korfbalverenigingen in de Regio Eindhoven. Dit gaf regionaal een geweldige impuls om zo kennis te delen en 'Samen Sterker' te worden. De heer Aarts was ook betrokken bij de ontwikkeling van jeugdige talenten door zijn rol in de RTC Zuid van het KNKV (Koninklijke Nederlandse Korfbal Verbond).Een inspirator en voorbeeld hoe je binnen een vereniging met vrijwilligers omgaat.

Hij trok zijn vereniging naar een hoger plan zowel in technisch opzicht als het werken aan de belangrijkste kernwaarde: verbinding.


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Helmond via Facebook!
Wil je rechtstreeks het laatste nieuws, activiteiten en P2000-meldingen door hulpdiensten uit Helmond ontvangen? Klik hier om ons te volgen op Facebook! Ook kun je ons volgen via Twitter en Instagram.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente


Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360