Afgelopen zaterdag hebben Nico Giepmans en Nicolle van Stiphout-van der Biesen uit handen van wethouder Van Lierop de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond ontvangen.

Deze penning is aan betrokkenen uitgereikt vanwege hun belangeloze inzet gedurende vele jaren voor Scouting Leonardus.

Scouting Leonardus

De vereniging Scouting Leonardus is een goeddraaiende jeugdvereniging met ruim 200 leden en meer dan 70 kaderleden. De vereniging Scouting Leonardus is opgebloeid tot een vereniging met een stevige basis, mede dankzij Nico Giepmans en Nicolle van Stiphout-van der Biesen, die samen met een aantal anderen behoren tot de ruggengraat van de groep.

Beiden werden voorgedragen voor een vrijwilligerspenning vanwege hun bewezen diensten gedurende 40 jaar.

Nico Giepmans

In juni 1982 startte Nico op 9-jarige leeftijd als lid van de welpen bij de vereniging. Na zijn periode als lid bij de Rowans werd Nico in 1990 kaderlid van de Rowans speltak, een groep jongens in de leeftijd van 14-17 jaar. Jarenlang (tot september 2009) bleef hij daar kaderlid.

Naast zijn werk als kaderlid van de Rowan-speltak, was Nico ook al vanaf jonge leeftijd bijna dagelijks actief op de blokhut, het liefst buiten, waar hij samen met een aantal andere vrijwilligers het voortouw nam tot het opknappen van het hele buitenterrein.

Daarnaast vond Nico ook nog de tijd om elk jaar als één van de kampstafleden voor het zomerkamp mee te gaan met de junioren-speltakken op dit zomerkamp.

Nicolle van Stiphout-van der Biesen

In augustus 1981 begon Nicolle als lid van de kabouters bij de vereniging. In 1989, op 14-jarige leeftijd, is Nicolle assistent-leidster geworden van de speltak Gidsen en daarna werd ze volwaardig leidster van deze speltak.

Artikel gaat hieronder verder

In 2005 is ze uiteindelijk teamleidster geworden van de Gidsen. Die rol vervult ze met veel verve en ook als het moeilijk was om voldoende leiding voor deze groep meisjes van 10-14 jaar te krijgen, nam ze het voortouw en wist ze altijd wel weer de groep op een verantwoorde wijze te laten draaien.

De onvermoeibare vrijwillige inzet gedurende vele jaren is voor burgemeester en wethouders aanleiding geweest om aan Nico en Nicolle de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond toe te kennen.


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Helmond via Facebook!
Wil je rechtstreeks het laatste nieuws, activiteiten en P2000-meldingen door hulpdiensten uit Helmond ontvangen? Klik hier om ons te volgen op Facebook! Ook kun je ons volgen via Twitter en Instagram.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360